Cum Sa Incalzesti Relația Cu Prospecții Chiar Inainte De A-i Cunoaste

În fiecare zi, cel puțin o persoană mă abordează (sau îmi solicită consiliere) pentru a afla mai multe despre utilizarea strategiilor online în afacerea lor.

Și absolut de fiecare dată se întâmplă același lucru.

După câteva schimburi de replici încep să îmi spună cât este de greu să prospectezi.

Își IUBESC afacerea. Dar efectiv URĂSC sa prospecteze.

Îmi povestesc cum au recrutat câțiva oameni, dar nu au reușit sa îi facă să rămână in afacerea lor pentru că cei mai mulți dintre ei pur și simplu nu erau persoanele potrivite.

Și în loc să fie entuziasmați de afacerea lor, sunt oarecum dezamăgiți de rezultatele lor.

Sau mai bine zis de LIPSA de rezultate…

E aceeași poveste de fiecare dată.

Și SINCER …

Le înțeleg durerea și o SIMT în cuvintele lor … pentru că, nu cu mult timp în urmă, am fost exact în aceeași situație.

Încercam să îmi păstrez entuziasmul față de afacere și față de oportunitate. Dar, în același timp eram foarte frustrată, dezamăgită și chiar deprimată.

Știi la ce mă refer, nu?

Dacă te-ai săturat să te tot dai cu capul de perete, atunci folosește o scară si treci peste el.

Iar scara pe care o recomand este această strategie de marketing.

De ce?

Pentru că te ajută să treci prin toți oamenii nepotriviți și să îi găsești rapid pe cei potriviți.

Am descoperit acest concept de marketing prin atracție acum mai bine de 2 ani.

Și m-am transformat dintr-un network marketer care se chinuia efectiv, adăugând toată ziua străini pe Facebook și Linkedin și le trimitea mesaje și dădea telefoane în piața rece în fiecare zi câte 2-3 ore  – cu aproape nici un rezultat, într-un networker fericit care atrage 20-40 de prospecți de calitate pe zi, generând 2-5 clienți pe zi și aproximativ 5-8 persoane se decid în fiecare lună să devină constructori serioși de afacere cu ajutorul meu. 

Așa că hai să intrăm în detalii …

Niciodată Nu Posta Sau Menționa Lucruri Despre Compania sau Produsele Tale, Întotdeauna Promovează-te Pe Tine

Primul lucru pe care l-am învățat când am descoperit strategia de marketing prin atracție (care este foarte diferit de ceea ce mă învățase upline-ul și compania mea și de ceea ce sunt învățați majoritatea network marketerilor) a fost acesta:

“Niciodată nu posta sau menționa lucruri despre compania sau produsele tale, întotdeauna brand-uiește-te pe tine”

Și asta din 2 motive majore:

  • În primul rând, tu vrei să stârnești curiozitate și oamenii să vină către tine și să te întrebe ce ai de oferit, cu ce companie lucrezi, ce produse promovezi …
  • Și în al doilea rând, îți dorești ca prospecții tăi să vrea să lucreze cu tine și să te urmeze datorită valorii tale și a aptitudinilor de lider pe care le deții, iar oportunitatea ta să fie un bonus …

Cum Funcționează Procesul PASIV De Prospectare Și Recrutare Online

Iată cum funcționeaza procesul PASIV de prospectare și recrutare online, iar de aici înainte îl vom numi funnel (conductă de marketing), pentru că îi atrage pe prospecții din piața rece, îi filtrează, îi încălzește și îi conduce către tine pe partenerii sau clienții potriviți.

Acest funnel, pe care îl vezi desenat mai sus și pe care îl vom detalia imediat, te va ajuta să atragi prospecți din piața rece (oameni pe care nu îi cunoști) și să îi transformi în piață caldă, înainte de a-i cunoaște.

Odată ce acești oameni devin piață caldă, adică au început să te cunoască, să te placă și să aibe încredere în tine, vor avea curajul să vină către tine și să te întrebe cu ce companie lucrezi sau ce produse promovezi.

Dacă ei nu sunt fericiți acolo unde sunt, îi poți aduce în afacerea ta.

Probabil că te întrebi: Cum?

Cu acest sistem în 3 pași, pe care ți-l voi explica mai jos.

Ce vezi în imaginea următoare este un exemplu de funnel,  pe care îl folosesc personal, ca să recrutez pasiv noi prospecți pentru oportunitatea mea.

1. Reclamă (Pagină De Business De Facebook)

Totul începe cu o Pagină De  Business pe Facebook (sau Fan Page).

De ce vrei să ai o astfel de pagină atunci când vine vorba de construirea afacerii tale?

Din 2 motive specifice:

  • Primul, pentru că pe o pagină de profil personal pe Facebook poți avea doar 5.000 de prieteni, și nu vrei să îți limitezi afacerea la acest număr …
  • Al doilea, pentru că pe profilul personal se regăsesc prietenii, familia, rudele și alte persoane cărora nu le place network marketing-ul și care nu reprezintă o audiență de calitate sau targetată …

Pe de altă parte, pe un fan page poți avea un număr nelimitat de urmăritori (fani), care practic se pre-califică singuri ca prospecți pentru afacerea ta de network marketing.

Dând LIKE sau FOLLOW paginii tale de business, este ca si cum ar ridica mâna și ar spune “Da, vreau să te văd în News Feed-ul meu zilnic, vreau să văd ce postezi, ce promovezi, s-ar putea să fiu interesat/ă de ceea ce ai de oferit”.

Așa că, asigură-te că folosești un Fan Page și că te brand-uiești pe tine și nu compania sau produsele cu care lucrezi.

În Bootcamp-ul GRATUIT de 7 ZILE “Recrutează ca un NINJA cu ajutorul internetului” poți afla mult mai multe detalii despre această strategie pasivă de prospectare și recrutare online.

2. Website

Următorul pas este să îi conduci pe prospecții, care au dat LIKE Fan page-ului tău, către website-ul tău și nu trebuie să fii un blogger sau o persoană tehnică, ca să poți seta așa ceva.

Dar ar trebui să ai un website, și uite de ce:

“Ai nevoie de un loc în care oamenii să vină să te cunoască, să te aprecieze și să aibe încredere în tine, înainte să te contacteze. ”

Blog-ul acesta, în care citești acum, este una dintre modalitățile prin care am putut să transform prospecți din piață rece în piață caldă, să îi fac să mă cunoască, să mă placă și să aibe suficientă încredere în mine încât să mă caute ei pe mine și nu să îi abordez eu.

Având un loc în care oamenii să poată veni să citească sau să vadă cine ești, ce pasiuni ai, cum poți să îi ajuți, care este povestea ta … înseamnă să prospectezi și să creezi relații virtuale în timp ce dormi sau ești în vacanță sau ești în parc cu copiii.

Și asta se întâmpla pe pilot automat!!!

Odată ce ei devin piață caldă, ei te caută pe tine și te întreabă despre oportunitatea și produsele tale.

“Dacă cineva nu te cunoaște, nu te place și nu are încredere în tine, acel cineva nu va face afaceri cu tine și nu va cumpăra de la tine. ”

De aceea, un website care te brand-uiește pe tine este atât de important!

Iar dacă folosești site-ul replicat al companiei cu care lucrezi, ca să atragi prospecți, atunci îți recomand să te oprești.

NU funcționează!

Tu nu vrei să fii încă un distribuitor din sutele, miile care fac același lucru.

Și-apoi acel site nu este proiectat să te branduiască pe tine.

Al doilea motiv pentru care vrei să ai un website este că poți să pui un tab de LUCREAZĂ CU MINE,  în care prospecții tăi să afle mai multe despre cum pot colabora cu tine, iar cei cu adevărat interesați să îți lase datele de contact (adresa de email și/sau numărul de telefon).

3. Email Follow Up

Scopul acestui pas este să oferi educație listei tale de abonați și să continui să construiești o relație cu ei.

După ce prospecții ți-au lăsat datele lor de contact, îi poți introduce într-un proces automatizat de follow-up, prin care să le trimiți emailuri și să îi ajuți să te cunoască mai bine.

Cel mai probabil, modul în care îți construiești afacerea de network marketing, în momentul de față, este așa:

  • Contactezi fiecare prospect în parte (telefon sau mesaj).
  • Apoi îi inviți să vadă pe rând oportunitatea – dacă lucrezi 1 la 1, 1 la 2 sau pe toți odată dacă îi duci la întâlnirile săptămânale.
  • Apoi faci follow up cu fiecare în parte.
  • Și este un proces foarte lung până când ajungi să găsești în sfârșit pe cineva care să se alăture afacerii tale.

Acum, haide să vedem …

Cum Arată Procesul PASIV De Recrutare, Dacă Ar Fi Să Îți Setezi Un Astfel De Funnel:

În ultimii 2 ani, de când am început să construiesc o listă de prospecți online, am peste 9.000 de oameni, care au optat să primească email-uri de la mine.

Practic eu construiesc o relație cu 9.000 de prospecți deodată și doar apăsând butonul “trimite către” pot să invit 9.000 de oameni să vadă oportunitatea mea de afaceri în același timp.

Pot să fac follow up la 9.000 de oameni în același timp, așa că afacerea mea va crește în mod natural mult mai repede decât a celor care abordează fiecare persoană în parte.

Aceasta este puterea marketing-ului prin atracție și construirea unei liste de prospecți în felul acesta!

Vei fi capabil/ă să recrutezi pe bandă rulantă și vor fi o grămadă de oameni care vor vrea să lucreze cu tine.

Și toate acestea încep cu atragerea acelui prospect perfect către tine, așa cum vei învăța în Bootcamp-ul GRATUIT Recrutează ca un NINJA cu ajutorul internetului.

Cunoști pe cineva care a intrat în network marketing și în 6 luni – 1 an a ajuns la rangul maxim din companie?

Poate ai fost direct martor la așa ceva chiar în compania ta.

Nu te întrebi „Ce are persoana aia și nu am eu?”….

Răspunsul este simplu … Ei au o rețea!

Ei deja au o rețea de oameni care îi cunosc, îi plac și au încredere în ei.

Nu contează ce face acel networker, rețeaua lor vrea și ea sa facă.

Trebuie să încetezi să îți promovezi afacerea și produsele și să începi să te promovezi pe tine și calitățile tale.

Pentru că totul se rezumă la: dacă prospectul tău nu te cunoaște, nu te place sau nu are încredere în tine, el nu va face afaceri cu tine și nici nu va cumpăra de la tine.

Iar Bootcampul Gratuit de 7 ZILE “Recrutează ca un NINJA cu ajutorul internetului“, îți va arăta pas cu pas cum să aplici cu succes această strategie în afacerea ta.

Dacă rezonezi cu mesajul din acest articol și simți că ți-a adus o nouă viziune despre cum poți să îți construiești cu succes afacerea, atunci ne-am bucura să îți citim comentariile mai jos.

Dedicați succesului tău antreprenorial!

Traieste Fara Limite

Apreciem feedback-ul tău